gospodinjstvu preizkusila že kar nekaj okolju prijaznih alternativ, eden izmed teh je uspel prav posebej dobro. Ker se je odlično obnesel in se je okolica nanj po preizkušanju odzvala zelo pozitivno se je odločila, da ga izpopolni in ponudi širši množici. Tako je pred 3 leti nastala Čeberol’ca.

Kaj to sploh je in zakaj se uporablja?

Čeberol’ca je nekaj posebnega, trajnostnega in uporabnega. Popolnoma naravna alternativa vsem plastičnim folijam, alufolijam in vrečkam.

Narejena je iz popolne mešanice organskega bombaža, ekološkega čebeljega voska, ekološkega lanenega olja in ročno nabrane smrekove smole.

Čeberol’ca se uporablja za ovijanje vseh vrst živil (sadje, zelenjava, sir, kruh, sendviči, pecivo, prigrizki…) in za pokrivanje posod, skodelic, kozarcev, ostankov hrane…Lahko jo uporabljamo doma, jo peljemo seboj na izlet ali pa vanjo zavijemo malico za v službo. Po uporabi jo enostavno operemo in ponovno uporabimo. Eno rolico lahko uporabljamo do dve leti in pol.

V letu 2023 je izdelek v Grčiji na tekmovanju za World food gift chalenge prejel prestižno mednarodno nagrado za “Most ecological choice 2023” in s spremljevalnim filmom zmagal v kategoriji za “Best young director” na filmskem festivalu v Gironi.

Če te zanima več, prijazno vabljen na www.ceberolca.si

www.instagram.com/ceberolcabyartkamra

www.facebook.com/ceberolca

www.linkedin.com/in/tjasa-mesinger

Add Your Heading Text Here