6.10.2024

Razpis za MSP in zagonska podjetja – Empowering SMEs 2024

EIT Manufacturing je objavil razpis za industrijske inovacije Empowering SMEs 2024, namenjen malim in srednje velikim podjetjem (MSP) ter zagonskim podjetjem, ki so pripravljena razširiti svoje poslovanje z reševanjem ključnih industrijskih izzivov ter prispevati k trajnostnemu in konkurenčnemu evropskemu proizvodnemu sektorju.

Sredstva so namenjena podjetjem, ki že imajo inovativne rešitve na trgu in želijo te rešitve prilagoditi novim industrijskim kontekstom.

Predmet razpisa:
Razpis je odprt za MSP ter zagonska podjetja iz držav članic EU, pridruženih držav programa Obzorje Evropa in držav z nizkim in srednjim dohodkom. Prijave so lahko individualne ali v majhnih konzorcijih (1 MSP + industrijski končni uporabnik).

Podjetja, ki želijo sodelovati, morajo predložiti rešitve, ki so že uspešne na trgu in vključujejo inovacije v realnih industrijskih okoljih (testna območja in simulacije niso upravičena).

Cilj projekta je doseči raven tehnološke pripravljenosti (TRL) 8 ali več do zaključka projekta.

Poleg tega morajo MSP dokazati prodajo nove rešitve, ki ustvarja vsaj 10.000 EUR prihodkov najkasneje šest mesecev po zaključku projekta.

Vrednost razpisa:
Skupni proračun razpisa znaša 1.000.000 EUR. Financiranje na projekt znaša 60.000 EUR za MSP in 40.000 EUR za industrijskega končnega uporabnika.

Rok za prijavo: 18.11.2024 do 17. ure.

Trajanje projektov: april 2025 – december 2025.

Več o pogojih sodelovanja ter link za prijavo najdete na: Empowering SMEs 2024 – EIT Manufacturing.

Dodatne informacije:

Dodatne informacije o pripravi prijav in pojasnila k razpisni dokumentaciji so na voljo na podlagi pisnega zaprosila, posredovanega na elektronski naslov: info@eitmanufacturing.eu (s pripisom: Empowering SMEs 2024), najkasneje pet dni pred rokom za oddajo prijav.