V Sloveniji je bilo z evropskimi kohezijskimi sredstvi podprtih že več kot 10.000 projektov, programov ali javnih razpisov. Vsi imajo skupne cilje: rast, dvig življenjskega standarda in nova delovna mesta.
Vsa ta sredstva pomenijo uresničene projekte, zaradi katerih v Sloveniji živimo boljše in lepše na številnih področjih. Z vsakim ustvarjenim delovnim mestom, z vsako vključitvijo posameznika v programe znanja, z vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, kvadratnim metrom raziskovalne in izobraževalne infrastrukture, možnostjo boljše zdravstvene oskrbe, z vsako spodbudo podjetjem pa se ustvarjajo tudi priložnosti za nadaljnji uspešen razvoj države.
Zato smo zelo veseli, ko lahko predstavimo dobre zgodbe z evropskimi sredstvi, ki oblikujejo naš skupni boljši danes in jutri. Svojo zgodbo bomo delili z vsemi, ki jih zanima, kako svojo idejo s pomočjo evropskih sredstev uresničiti tudi v praksi.
PROGRAM
10.00 – 14.00
Ogled Podjetniškega inkubatorja Krško in predstavitev projekta za javnost preko promocijskega filma, pogovorov z vključenimi podjetniki; lokacija: Podjetniški inkubator Krško.
Voden vstop v podjetniški inkubator Krško (vodi vodja PI mag. Karl Vertovšek), ogled inkubatorja s predstavitvenim filmom, pogovor s prisotnimi podjetniki, ki so vključeni v Podjetniški inkubator, predstavitev programa podjetniškega inkubatorja.
14.00 – 20.00
Regionalni hekatlon: »EIT Food Deep Dive Posavje 2023 – Trajnost, prehranski sistem in turizem; Podjetniški inkubator Krško v sodelovanju z Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani; lokacija: Podjetniški inkubator Krško.
20.30 – 21.30
EIT Food Hub Slovenija: Spoznaj start up-e posavske regije v sodelovanju z Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani; Lokacija: Klet Krško, Rostoharjeva ulica 88, Krško
- »Planet zemlja v tretjem tisočletju«, pogovor z gospodom Stanetom Rožmanom, nekdanjim predsednikom uprave NEK Krško
- Predstavitev posavskih živilskih podjetij in mreženje
Dodatne informacije in prijave na dogodek: karl.vertovsek@cptkrsko.si. Prijave sprejemamo do zasedbe razpoložljivih mest.
Program drugega dne ter več informacij z možnostjo prijave je na voljo tukaj.