Loading Events

V okviru točke SPOT svetovanje Posavje organiziramo in vabimo na delavnico

»Obnovitveni tečaj higiene živil in HACCP s poudarkom na ukrepih v zvezi s COVID-19″,
ki bo potekala v torek, 23. junija 2020, ob 18. uri,
v sejni sobi Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, Cesta krških žrtev 67, Krško.

Delavnica je namenjena gostincem in živilcem in vsem, ki prihajate v stik z živili in ste se dolžni stalno usposabljat in izobraževati iz tega področja. Letošnja tematika bo s poudarkom na ustreznih ukrepih in izvajanju dobre higienske prakse namenjene preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni in ukrepih COVID-19. Udeleženci boste prejeli potrdilo o udeležbi, katero vam bo služilo kot dokazilo o rednem izpopolnjevanju iz področja higiene živil, ki je z namenom zagotavljanja varnosti in neoporečnosti hrane eden pomembnejših segmentov varne priprave hrane in živil.

Vsebina:
1. Ponovitev vsebin DHD – dobre higienske prakse (sistem kakovosti v gostinstvu in živilstvu, kot so standardi, izračuni hranilne vrednosti, alergeni…; higiena živil po sistemu HACCP; novosti na področju higiene živil, itd.)
2. Ponovitev standardov osnovnega pravila higiene živil – umivanje rok in mikrobiološki dejavniki tveganja
3. Pomen dobre higienske prakse v povezavi z ukrepi za zajezitev širjenja korona virusa in drugih nalezljivih bolezni
4. Dobra proizvodna praksa (DPP) in vključevanje validacije in verifikacije v DPP
5. Vprašanja in odgovori

Predavatelj: doc. dr. Sergej Gričar.

Udeležba na delavnici je brezplačna in dostopna vsem, ki se boste na delavnico prijavili.
Prijave sprejemajo v pisarni Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, na telefonu 07 4925343, 4901220 ali na e-naslov: janja.starc@ozs.si in sicer do 22.06.2020 oz. do zapolnitve prostih mest, tudi zaradi zagotovitve ustrezne razdalje, kot ukrep širjenja COVID-19. Pohitite s prijavami.

Vljudno vabljeni in dobrodošli!

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Povejte še prijateljem!

Go to Top